Uutisia ja kuulumisia

202219.6.2022 Lappeenrannan kaikkien rotujen näyttely
Kotkan näyttelyn jälkeisenä päivänä suuntasimme Lappeenrantaan kaikkien rotujen näyttelyyn. Tuomarina oli Regina Blessing Saksasta. Tänne nappasin mukaan myös sijoitustyttö Lunan, joka palkittiinkin meidän tiimimme parhaalla tuloksella, ERI1 SA, PN3, vara-SERT. Lisäksi mukana oli Lauri (ERI1) ja Kerttu (EH2).

18.6.2022 Kotkan kansainvälinen näyttely
Naapurikaupungin näyttelyyn osallistuivat meiltä Lauri (hienosti ERI1 SA PU2 vara-CACIB) ja Kerttu (ERI3). Tuomarina toimi irlantilainen Karen Gilliland.


Kesäkuun puolivälissä muutimme laumamme maalle omakotitaloon, takaisin omiin lapsuudenmaisemiini. Täällä metsän helmassa on koirilla (ja meillä ihmisillä) paljon tilaa olla ja temmeltää.12.6.2022 Agilitykilpailut Haminan Pyhällössä
Oma seuramme järjesti kesäkuussa agilitykilpailut ja samalla piirinmestaruuskilpailut. Korkkasimme täällä Hugon kanssa kolmosluokan. Kisapäivä oli melko paahteinen ja oma veto edellispäivän talkoiluista vähän poissa, mutta saimme kuin saimmekin toiselta radalta tuloksen, joskin yliajalla ja virhepisteillä, mutta tuloksen kuitenkin ja tämä oli päivän ainoa tavoite. Nyt kun kolmosluokka on osaltamme avattu ja pahin jännitys kolmosiin noususta selätetty, täytyy pohtia seuraavia kisoja.

4.6.2022 Corgien paimennuspäivä lampailla
Meille tarjoutui mahtava tilaisuus päästä tutustumaan lampaisiin naapurikunnan puolelle. Tätä tilaisuutta ei kahdesti tarvinnut miettiä, ja ilmoitinkin mukaan Hertan sekä tyttärensä Martan. Molemmat tytöt olivat reippaita ja kiinnostuneita lampaista, ja päivä kaiken kaikkiaan hyvin antoisa. Oma fiilikseni olikin, että tätä halutaan kyllä ehdottomasti kokeilla uudelleen.

15.5.2022 Valkeakosken ryhmänäyttely
Näyttelytavaroita ei lauantaisen Haminan näyttelyn jäljitä tarvinnut autosta purkaa, sillä seuraavana päivänä käänsimme auton keulan kohti Valkeakoskea, jossa cardiganit tuomaroi Tuire Okkola. Tänne Kertun ja Laurin lisäksi lähti myös Martta (D. Anwen of Neverland). Tulokset olivat mukavat, Lauri nappasi toisen sertinsä ja junnusertinsä (ERI1 SA, PU1, ROP, JUN ROP, SERT, JUN-SERT), nyt odotellaan kahta ikävuotta ja viimeisen ”ison sertin” metsästystä. Kertun tulos oli EH2 ja Martan EH3.

14.5.2022 Haminan kaikkien rotujen näyttely
Seuraavaksi oli vuorossa kotikaupunkimme Haminan näyttely. Tänne nappasin mukaan Kertun (tulos ERI2 SA PN2 vara-SERT) ja Laurin (ERI2). Tuomarina oli Päivi Eerola.

1.5.2022 Lahden ryhmänäyttely
Vietimme viileää vappupäivää koiranäyttelyn merkeissä mukavin tuloksin. Mukana olivat Lauri (HeJW-21 D. Alwyn Of Dreamland) jonka tuomari Irina Poletaeva palkitsi tuloksella ERI1 SA, PU1, VSP, JUN ROP, SERT, JUN-SERT, Luna (D. Aderyn Of Neverland) EH3, sekä Kerttu (T. Northern Star For Dremir) ERI1 SA PN3 vara-SERT.

30.4.2022 Rally-tokokilpailut Haminassa
Vappuaattona suuntasimme Hugon kanssa kokeilemaan onneamme rally-tokokokeisiin. Hugon kanssa on aikanaan harrasteltu tokoa ja tältä pohjalta käyty kahdet alokasluokan rallykisat aiemminkin hyvin tuloksin. Tälläkin kertaa koira toimi hienosti, mutta itse mokasin tämän kilpailun uusimalla väärin, sillä seurauksella että suoritus meni hylätyksi. Tämä oma moka kyllä harmitti, kun muuten meni niin hyvin. Eipä siis muuta, kuin uusia kisoja kohti.

2021


18.12.2021 Helsinki Winner 2021
Martta (HeJW-21 Dremir’s Anwen of Neverland) sekä veljensä Lauri (HeJW-21 Dremir’s Alwyn Of Dreamland) ilmoitettiin viimeisenä ilmoittautumispäivänä messarin Helsinki Winner 2021 -näyttelyyn. Pohdimme paikalle lähtemistä vielä muutama päivä ennen näyttelyä heikentyneen pandemiatilanteen vuoksi. Päätimme kuitenkin lähteä, ja onneksi niin. Minun on vieläkin vaikea uskoa, että sisaruksista molemmat nappasivat Helsinki Junior Winner 2021 -tittelit kotiintuomisiksi! Tunne oli erityisen hieno, koska kyseessä ovat ensimmäiset kasvattini. <3

29.8.2021 Luonnetestitulos, Hamina
Hertta (Handskes Never Forget) kävi luonnetestissä oikein mukavin tuloksin, loppupisteet +133 pistettä, laukausvarma.

15.8.2021 Agilitykilpailut Lappeenranta
Suuntasimme taas Hugon kanssa kohti Lappeenrantaa päämääränämme agilitykilpailut. Tiedossa oli kolme rataa ja kisaamista vasta toisen kerran luokkanousun 1 –> 2 jälkeen. Päivän ensimmäinen rata oli hyppyrata, josta tulokseksi hyl. Seuraavaksi agilityrata, josta hienosti 1. sija, nollatulos ja LUVA! Tämän voiton jälkeen oli vuorossa vielä päivän kolmas rata, agilityrata josta tulokset olivat taas hienosti 1. sija, nollatulos ja OIVA, eli oikeus vaihtaa kisaamaan agilityn korkeimpaan tasoluokkaan, kolmosiin! Ei voi olla kuin tyytyväinen, Hugo teki niin kivasti hommia ja se näkyi tuloksissa. <3

31.7.2021 Luumäen ryhmänäyttely
Meidän tiimistämme Luumäen ryhmänäyttelyyn osallistui Martta ollen hienosti ROP-pentu, Hertta tuloksella AVO-ERI2 SA PN4 ja Kerttu tuloksella AVO-ERI3.

25.7.2021 Agilitykilpailut Lappeenranta
Kävimme Hugon kanssa kisailemassa Lappeenrannassa mukavin tuloksin. Päivän ensimmäiseltä radalta napsahti 2. sija, nollatulos ja OIVA. Sen seurauksena jäi ykkösluokka taa ja siirryimmekin tasoluokassa ylemmäs, kakkosluokkaan. Kakkosluokka korkattiinkin jo samoissa kilpailuissa, hyppyradalta hyl mutta päivän viimeiseltä radalta, agilityradalta Hugo juoksi meille jälleen hienosti 2. sijan, nollatuloksen ja LUVA:n. <3

13.7.2021 Kertun viralliset luustoterveystutkimukset
Kerttu täytti touko-kesäkuun vaihteen tienoilla kaksi vuotta ja pääsimmekin viimein suunnittelemaan virallisten luustotutkimusten ajankohtaa. Kuvista ei paljastunut mitään hälyttävää, olemme tyytyväisiä kuviin sekä tuloksiin. Lausunnot olivat: lonkat C/C, kyynärnivelten inkongruenssi 1/1, selkä IDD3 K5, VA0, SP0, LTV1. Kalkkeumia laskettiin Kennelliitossa virallisessa lausunnossa viisi kappaletta, itse emme kuvaustilanteessa löytäneet kuin kolme. Kysyin asiasta selän lausuneelta Kennelliiton eläinlääkäriltä, joka ystävällisesti tarkensikin että nuo kaksi muuta olivat vain pienen pienet hippuset, jotka saatiin näkyviin kun kuvien väritystä ja kontrasteja muokattiin.

3.7.2021 Virolahden ryhmänäyttely
Pääsimme pitkän, lähes puolentoista vuoden mittaisen tauon jälkeen taas kehään, kun naapurikunnassa Virolahdella järjestettiin näyttely. Martta (D. Anwen of Neverland) ja Luna (D. Aderyn Of Neverland) olivat ensimmäistä kertaa mukana kivoilla arvosteluilla pentuluokassa. Mukana olivat lisäksi Hertta (H. Never Forget) tuloksella AVO-ERI2 sekä ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa Kerttu, (T. Northern Star For Dremir) joka järjestikin mahtavan yllätyksen ollen rotunsa paras cardigan sekä napaten myös ensimmäisen sertinsä! AVO-ERI1 SA PN1 SERT ROP <3

7.6.2021 Hugon ja Kertun viralliset terveystarkastukset
Hugo ja Kerttu kävivät Kouvolassa SuKoKan joukkotarkastuksessa Lotta Axelsonin tutkittavana. Hugolta tutkittiin jo kolmannen kerran silmät, edelleen terveet. Kertulle tutkimukset olivat ensimmäiset, siltä tutkittiin silmät, sydän sekä polvet. Kaikki terveet. <3

Harrastustoimintaa
Hugon agilityn viikkotreenit palasivat koronatauolta. Hertan kanssa päästiin jatkamaan doboilun parissa sekä nosework-kurssilla. Harrastustoimintaa on aloiteltu myös Martan kanssa pentueskarissa sekä pennusta harrastuskoiraksi -nettivalmennuskurssilla.

Pennut kohti omia kotejaan: Martta, Luna ja Lauri tiimin vahvistukseksi
Hertan reippaat pennut lähtivät maailmalle. Tästä pentueesta porukkaan jäivät Martta, sijoituskotiin Sinin luo Luna sekä vanhemmilleni Lauri.

2020

26.11.2020 A-pentue syntyi
Yhdeksän pentua, kuusi urosta ja kolme narttua näkivät päivänvalon.

26.10.2020 Hertta ultrattu tiineeksi
Hertta ultrattiin tiineeksi, odotamme pentuja viikolle 48. Enemmän infoa löytyy ”pentuja” -sivulta.

Fiona liittyi tiimiin
Hugon ja Fannin pentu, Fiona liittyi tiimiin ollen yhteisomistuksessa kasvattajansa Annin kanssa. Tervetuloa porukkaan, Fiona <3

15.8.2020 Agilitykilpailut Lappeenranta
Jälleen Hugon kanssa suunnistimme kohti agilitykilpailuja, huippufiiliksellä radat läpi, tuloksina kaksi vitosta ja kolmossijaa.

9.8.2020 Agilitykilpailut Pyhtää
Kävimme Hugon kanssa suorittamassa 3 rataa, matkaan tarttui yksi LUVA ja luokkavoitto.

Kertun kanssa agilityn alkeiskurssia
Porukan juniori pääsi kesällä tutustumaan lajiin alkeiskurssin muodossa. Kipinää löytyy, katsellaan mihin suuntaan asian kanssa lähdetään etenemään. Varsinainen treenauksen aloitus saa odotella luustokuvausia ja sieltä saatavaa informaatiota.

Hertan kanssa kaksi uutta lajia
Osallistuimme keväällä hajutyöskentelykurssille, josta saimme perusteet nosework-lajin aloittamiselle. Hertta on osoittautunut oikeaksi lahjakkuudeksi, katsotaan mihin lajin kanssa vielä päästään etenemään.

Lisäksi olemme aloittaneet doboilun.

1.-2.2.2020
Osallistuin perinteisesti KoiraExpo-luentoviikonloppuun.

2019


10.12.2019 Luustokuvaukset
Hugo ja Hertta kävivät luustokuvauksissa.
Hugolta kuvattiin selkä (lonkat ja kyynärät kuvattu jo vuonna 2017), tulos IDD2 K3 SP0 VA0 LTV0.
Hertalta kuvattiin lonkat, kyynärät ja selkä. Tulos D/D 0/0 VA0 LTV0. Lisäksi tutkittiin polvet, tulos 0/0.

23.11.2019 Rally-tokotulos, Jyväskylä
Lähdimme Hugon kanssa corgien rotumestaruuskilpailuihin Jyväskylään. Tulos 76 pistettä, ALO-luokan toinen corgi.

16.11.2019 Agilitytulos, Sipoo
Starttasimme jälleen kolmella radalla, joista yhdeltä tulos -5,56, ykkössija ja LUVA!

20.10.2019 Agilitytulos, Sipoo

Kisasimme Hugon kanssa Sipoossa kolmella radalla, joista yhdeltä napattiin tulos 10,02, sijoitus 11.

29.9.2019 Rally-tokotulos, Loviisa
Hugo starttasi rallykisauran ajatuksella ”mennään kokeilemaan mitä se rally on”. Tulos yllätti positiivisesti, pisteet 91 sekä tuomarin palkinto.

1.9.2019 Luonnetestitulos
, Hamina
Hugo kävi luonnetestissä erinomaisin tuloksin, loppupisteet +172 pistettä, laukausvarma.

2.3.2019 Näyttelytulos, Winter-Karelia 2019 Joensuu KV
Tuomari Loes Mouchart-Kleingeld
Hugo VAL ERI VAK1 PU1 SA VSP CACIB –> Hugo sai neljännen cacibinsa ja tuli kansainväliseksi muotovalioksi (C.I.B.)

6.2.2019 Silmätarkastukset
Hugo sekä Hertta kävivät silmätarkastuksessa, ei todettu perinnöllisiä sairauksia.